Brazil crisis voor de regenwoud communities.

Om de lekkerste repen te kunnen maken, zoeken wij wereldwijd naar de beste natuurlijke ingrediënten. Daarom gebruiken wij al meer dan 20 jaar brazils, oftewel paranoten, uit Bolivia in onze recepten.

Deze brazils groeien in het wild in het regenwoud van de Amazone. Elk jaar verzamelen de lokale Tacana bevolking, de brazils in grote hoeveelheden. Deze lokals leven van de opbrengst van deze duurzame oogst en helpen tegelijkertijd om hun dierbare woud te beschermen.

Helaas zijn deze communities dit jaar getrokken door een slecht bloeiseizoen en weinig regen. Het effect is verwoestend met een dramatische opbrengst als gevolg.

Om die reden zijn er geen brazils beschikbaar voor onze repen en hebben wij tijdelijk ons recept moeten aanpassen. We hebben hard gewerkt om deze reep alsnog heerlijk te maken en hopen dat we snel terugkeren naar jouw vertrouwde recept met brazils.

Eat Natural vindt het belangrijk zowel de lokale bevolking als delicate biodiversiteit van de Amazone te steunen, door initiatieven voor behoud te supporten evenals onderzoek om bedreigingen, van mens en natuur, te kunnen beperken.

Bezoek voor meer info de Engelse website http://www.eatnatural.co.uk/stories/brazil-harvest.