« Back to Eat Natural SportTeam

Floor van Ameyde

Ik ben Floor van Ameyde, 21 jaar oud en professioneel alpine skiester. Toen ik 2,5 jaar oud was maakte ik voor het eerst kennis met skiën en op mijn 7e sloot ik mij aan bij een skiteam, waarna ik elk jaar meer en meer naar de bergen ging voor trainingen en wedstrijden. Van jongs af aan was ik een enorme sportfanaat, naast skiën zat ik ook nog op hockey, voetbal, tennis, judo, ballet en golf. Alle sporten deed ik voor langere tijd en met veel plezier maar toch had ik voor skiën meteen de grootste passie. Ik droomde al snel van de Olympische Spelen en ik ben door de jaren heen ontzettend van deze sport gaan houden. Mijn grootste ambitie en doel is meedingen voor Olympisch Goud en een vaste plek veroveren in de wereldtop!

Mijn weg naar de top gaat niet zonder slag of stoot. In 2015 scheurde ik twee keer mijn kruisband af in mijn rechterknie en in 2018 in mijn linkerknie. Ik heb in de afgelopen jaren veel doorzettingsvermogen, ambitie, discipline en wilskracht getoond, zowel op de piste, op fysiek vlak als daaromheen. Tot nu toe ben ik geheel zelfstandig aan de slag gegaan wat betreft sponsoring, maar ik ben er nog lang niet! Ik heb een eigen stichting (Skiing 4 Gold), beschik over een eigen fanclub (‘Friends, Fans & Floor’) met inmiddels al zo’n 80 enthousiaste leden en ben actief met het geven van lezingen over mijn sport. Daarnaast ben ik afgelopen jaar begonnen met het in de mark zetten van mijn eigen sokkenmerk, waar ik in seizoen 2018/2019 grote plannen mee heb!

Bij topsport hoort niet alleen fysiek en mentaal trainen. Ook goede voeding is van belang. Met Eat Natural heb ik de perfecte voeding gevonden die mij de juiste vetten, koolhydraten en eiwitten geven waardoor ik zo optimaal mogelijk kan presteren! Op de berg is een uitgebreide maaltijd vaak niet mogelijk maar met een reep van Eat Natural kan ik er gelijk weer tegenaan. Door de ontbijtgranen in de ochtend heb ik de juiste bodem om een goede trainings- of wedstrijddag te maken. Eat Natural geeft mij elke dag weer een voedingsrijke kick om mijn passie door te zetten!!

Latest News