Vacature Key Accountmanager Foodservice

Wie wordt onze nieuwe Sales collega Foodservice voor mooie internationale merken zoals het merk Eat Natural en wil je de groei ambities in nieuwe categorieën zoals vleesvervangers uitbouwen in Foodservice?

Heb jij een passie voor gezond én lekker eten? Weet je als geen ander dat de Foodservice klant op zoek is naar passende oplossingen? Lees dan even verder…

De LEMAR organisatie
Lemar is een sterk groeiende, middelgrote distributeur van onderscheidende Food merken die zich al bijna 20 jaar heeft bewezen in Retail en Out of Home met haar mooie merken en sterke commerciële aanpak. Lemar kenmerkt zich door een informele cultuur, humor, pragmatisme en met elkaar als team altijd weer de lat een stukje hoger leggen, want groei als persoon en organisatie is wat ons motiveert. En waar je ook werkt bij ons, onze klanten zijn het belangrijkste en daar doen we alles voor!

Wie zoeken we? – hopelijk jou!
Lemar is op zoek naar een ervaren en energieke Key Account Manager Foodservice. Je bent nu vooral werkzaam in de Nederlandse foodservice markt en kent de foodservice dynamiek als geen ander. Je bezoekt bestaande hoofdkantoren en eindgebruikers in onder meer de horeca en catering. Je beheert het gehele portfolio en bent de contactpersoon voor de interne organisatie en de afnemers. Je bent gewend om te denken in oplossingen en niet zozeer in producten. Je rapporteert in deze functie direct aan de Marketing & Sales Directeur.

Onze gedachten lezen…
Wij denken dat we onze consumenten al jaren onderscheidende & innovatieve producten aanbieden. Zowel voor supermarkten als foodservice. Van grotere fabrikanten, maar vooral ook van de kleintjes. Want die hebben vaak hele interessante verhalen achter de merken.

We zien onze consumenten steeds verantwoorder worden. Daarom proberen wij de bridge te zijn tussen de mainstream & superbewuste consument door middel van ons portfolio, salespartnering, marketingactivatie & expertise focus.

 

Ons doen en laten zetten we altijd af tegen deze checklist:

 • Is het verantwoord (of een verantwoord(er) alternatief)?

Een gezonder alternatief is fijn, maar het moet wel lekker zijn en blijven. Dat betekent dat we altijd zoeken naar de sweet spot van lekker en verantwoord, om zo een onderscheidend merk en product te selecteren die een brede doelgroep aanspreekt. Zo staan we vaak aan het begin van de bridge en soms aan het einde. Verantwoord duidt ook op het duurzame karakter, als merken hierin bijdragen is dat absoluut een plus plus!

 • Wat is het verhaal erachter?

We zijn dol op verhalen, we zijn open en nieuwsgierig en daarom vragen we door. We willen de kleine merken een podium geven en zorg dragen dat onze consument weet wat die mooie verhalen zijn.

 • Is het anders?

Wij geloven dat je vooruit komt door verandering. Daarom selecteren wij onderscheidende concepten maar zoeken we continue ook zelf het initiatief op. Ook denken wij graag op onze manier mee, over een visie van een merk of over de consument van morgen bij een account. Zo denken wij over ondernemen, met elkaar en graag met een dosis humor als het even kan.

Jouw gedachten lezen…
Jij hebt ontdekt dat je passie hebt, voor heel veel dingen, maar food in het bijzonder… Daardoor ben je op de hoogte van termen als bio, vegan, glutenvrij, fair trade etc. Je hebt een mening over de consument van morgen. Die kan je tevens helder verwoorden en mensen op een fijne manier meenemen in je overtuigingen en standpunt.

Door je ervaring en kennis in Foodservice en ruime ervaring in sales weet je wat je kan. Denken in foodservice kanalen, Route to Market en het spel ‘grossier- eindklant’ is jouw geheel bekend.

Je werkt graag samen met het Lemar team. Van begin tot het einde ben je betrokken bij je klant en werk je nauw samen met marketing en logistiek. Je wilt je klanten overtreffen qua verwachting en nieuwe klanten winnen, waarom? Omdat je meedenkt met de klant en vervolgens oplossingen aanbiedt, gebruikmakend van de sterke Lemar merken en (foodservice) productportfolio. Je weet door je persoonlijkheid de verbinding te maken en de juiste vragen te stellen die de klant helpt om succesvol te zijn met de oplossingen van Lemar.

Ons aanbod…
Als Key Account Manager Foodservice ben je de verbindende schakel tussen de markt, de Lemar organisatie en de drijvende kracht achter de groei van het Foodservice kanaal.

De Key Account Manager Foodservice is verantwoordelijk voor:

 • Sales en marge van totaal Foodservice
 • Het sales plan Foodservice (kanaal & klanten)
 • Het verder uitbouwen van onze bestaande klantrelaties
 • Het winnen van nieuwe eindklanten in lijn met onze ambities
 • Het onderhouden en afsluiten van nieuwe contracten met grossiers en eindklanten
 • Trends en ontwikkelingen in Nederland volgen en om zetten in nieuwe foodservice concepten

 

Uiteraard bieden we jou, voor deze zeer uitdagende fulltime rol:

 • Een passend en marktconform salaris inclusief secundaire voorwaarden.
 • Maar de echte extra’s zijn dat je onbeperkt mag eten uit onze voorraad van geweldige merken J. Gezellige collega’s die van grapjes houden. Een fijne werkplek in Hoevelaken met een lekkere en indien gewenst gezonde lunch. Allemaal bij een snel groeiend en succesvol bedrijf die op zijn tijd wat gekke uitjes organiseert om dit dan ook met elkaar te vieren!
 • En als extra bonus binnen deze rol, kan je mee helpen bouwen aan de Foodservice strategie voor Lemar, hoe gaaf is dat?


Jouw aanbod…
Wil je uitgedaagd worden? Kom maar op met je CV en korte motivatie (of iets anders…) waarom je ons nieuwe teamlid wilt worden! Ruime ervaring binnen Foodservice is wel een must, want de bestaande en nieuwe klanten in Foodservice willen we gaan verrassen met onze fantastische merken en producten!

Tot snel!

 

Sollicitaties en vragen mogen naar opzoeknaarjou@lemarbv.com Afhankelijk van de ingestuurde sollicitaties stellen wij een einddatum aan het insturen, in komende weken zullen wij direct gesprekken gaan voeren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.