Mister Free’d Q&A

STORYTELLING

Wat is Mister Free’d?
Wij, David & Tomas, de makers van Mister Free’d, maken heerlijke glutenvrije producten die ook biologisch zijn. David is zelf coeliakiepatiënt en vond het moeilijk om lekkere glutenvrije producten te vinden. Daarom besloten we om ze zelf te gaan maken, te beginnen met crackers. Toen we tevreden waren met de recepten van de crackers, dachten we na over andere producten die we misten. Zo maken we onder andere koekjes en ook allerlei tortillachips.

Hoe is Mister Free’d ooit begonnen?
Het begon allemaal 2 jaar geleden. We huurden een klein keukentje in Shoreditch en zijn gewoon gaan experimenteren met verschillende ingrediënten. Toen daar eenmaal de eerste crackers waren, zochten we enkele shops en café op voor een kleine test op onze crackers. De reacties waren zo positief, dat ze steeds vaker en meer vroegen om onze zelfgebakken crackers. Op een gegeven moment werden de aanvragen zo groot, dat we een bakker moesten zoeken die voor ons ging produceren. Zo kwamen we bij een familiebakkerij in Derbyshire, die zo werd aangestoken door onze passie voor heerlijke glutenvrije producten, dat zij bereid waren om kleine oplages voor ons te maken. Tot op de dag van vandaag, worden onze crackers nog steeds op dezelfde ambachtelijke manier gemaakt als toen. Van simpele, natuurlijke ingrediënten, met de hand gerold en afgebakken in kleine oventjes.

Welke boodschap wil Mister Free’d overbrengen?
In onze ogen, is gezond snacken slechts een onderdeel van een glutenvrij dieet. Coeliakiepatiënten zoeken net als iedereen producten die voedzaam en lekker zijn. Hier spelen wij op in. Wij maken lekkere én voedzame (hartige) producten die toevallig ook glutenvrij zijn. Onze producten zijn heerlijk voor iedereen, ondanks dat ze glutenvrij zijn.

 

PRODUCTINFORMATIE

Welke smaken zijn er allemaal?
Onze crackers komen in 4 smaken:

  1. Sesame & Chia Seed. Deze glutenvrije crackers bestrooien we met geroosterde chia- en sesamzaadjes. Smaakt lekker met… alles!

 

  1. Cheese & Poppy Seed. Heerlijke crackers met kaas, bestrooid met maanzaad. Een perfecte match met pittige tomatensalsa.

 

  1. Tomato & Oregano. Bestrooid met oregano om de zongerijpte tomaten nog lekkerder te laten smaken. Heerlijk bij soep, salade of als toastje met beleg.

 

  1. Flax Seeds. Gebakken met oergraan teff en bestrooid met lijnzaad. Lekker als toastje met beleg!

Wat maakt de crackers zo bijzonder?
Onze crackers worden met de hand gerold, op basis van hoge kwaliteit biologische ingrediënten. We gebruiken traditionele granen, zoals gierst en teff, en superfoods, zoals chia-, sesam- en lijnzaad. Dit maakt onze krokante crackers hoog in vezel en Omega 3. Omdat we de heerlijke smaak van de natuurlijke ingrediënten zo belangrijk vinden, voegen we niets kunstmatig toe.

Voor wie zijn de producten bedoeld?
Onze producten zijn voor iedereen die een lekkere cracker wil eten, die toevallig ook nog glutenvrij is.

 

VOEDING & DIEET

Zijn al jullie producten biologisch?
Ja, onze glutenvrije crackers zijn gemaakt van 100% biologische ingrediënten.

Hoe komt het dat Mister Free’d crackers zo hoog in vezel en omega-3 zijn?
We gebruiken traditionele granen, zoals gierst en teff, en superfoods, zoals chia-, sesam- en lijnzaad. Dit maakt onze krokante crackers hoog in vezel en Omega 3.


VERKRIJGBAARHEID

Waar zijn jullie producten te koop?
Je shopt onze overheerlijke crackers via www.food2love.nl