Ga jij voor vegan in december?

De decembermaand staat alweer voor de deur. Dat betekent: feestjes, cadeaus en lekker eten (véél lekker eten). Kortom: er staat nogal wat op de planning. Ook de afgelopen maanden stond er wat op de planning, namelijk de Vegan Challenge en de World Vegan Month. Mocht je deze initiatieven nog niet kennen, hier een korte uitleg. De Vegan Challenge is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme, waarbij deelnemers zichzelf uitdagen om 30 dagen vegan te eten. De vorige editie telde 7000 mensen! De World Vegan Month is ook een maand waarin er aandacht wordt gevraagd voor veganisme, maar dan op internationaal niveau. Dit kan op meerdere simpele manieren, bijvoorbeeld met een vegan lunch voor familie of collega’s, door de vegan optie op de menukaart te kiezen of door lekkere vegan recepten te delen met vrienden.

Heb je voor het eerst meegedaan aan de Vegan Challenge? Heb je een steeds groter wordende interesse in veganisme? Of ben je al een doorgewinterde veganist? Je hebt in ieder geval voor jezelf besloten om de decembermaand (meer) vegan proof in te gaan. Desondanks, denk je dat het op sommige momenten best nog wel eens een uitdaging kan worden. Bijvoorbeeld dat moment waarop dat ene lekkere, je weet wel, datgene wat je standaard eet in de feestmaand, ineens voor je neus op tafel wordt gezet. Hoe zet je dan toch door? Nou, eigenlijk best wel makkelijk. Je hoeft alleen maar de bewuste keuze te maken. En die hoeft niet eens veel tijd te kosten. Kies bijvoorbeeld voor een vegan ontbijt met de Eat Natural super granola ‘absolutely nuts’, lekker met plantaardige zuivel of als topping in een smoothiebowl. Of maak er een dessert mee, bijvoorbeeld een taartbodem van een vegan taart, of de topping ervan. Deze granola zit barstensvol pinda’s en wordt geroosterd met kokosbloesem nectar in plaats van met honing en is dus 100% OK voor Vegans.
Nog een voordeel, deze granola is hoog in vezels en ZONDER geraffineerde suikers.

Ook hebben we een optie voor tussendoor, namelijk de Eat Natural ‘extra protein’ reep van de bars with benefits lijn. Deze bestaat uit pinda’s en pecannoten en wordt gebakken met ahornsiroop. Helemaal vegan proof.

Verkooppunten
Je koopt ‘absolutely nuts’ o.a. bij PLUS, Coop, Dirk van de Broek en Dekamarkt.
De ‘extra protein’ reep koop je via onze webshop Food2Love.