Wist je dat oktober Maand van de Duurzaamheid is?

We weten allemaal dat de manier hoe we leven grote impact heeft op onze planeet. Hier bij Eat Natural nemen we dit heel serieus. Daarom doen we zoveel als we kunnen om bij te dragen aan duurzaamheid. We nemen je kort mee in onze activiteiten voor duurzaamheid.

Plastic
Wist je dat plastic de grootste milieuramp van het moment is? We vinden het dan ook vanzelfsprekend om zo min mogelijk plastic te gebruiken. Sinds 2009 gebruiken we al 30% minder in onze verpakkingen en zijn we voor onze doorzichtige verpakkingen overgestapt op veel dunner micron plastic.

Ook zijn wij gaan samen werken met Plastic Bank, een organisatie die arme mensen in de Filipijnen stimuleert plastic uit de oceaan te vissen in ruil voor geld, goederen, medische zorg of onderwijs.

In de Makery
Op kantoor hebben we al onze verlichting vervangen voor energiezuinige LED-lampen. Hiermee gebruiken we 2/3 minder stroom dan voorheen en ze gaan ook nog eens veel langer mee.

Ook hebben alle medewerkers een KeepCup gekregen voor hun koffie en thee. Dat scheelt zo’n 3.385 wegwerpbekertjes per week en een ruime 175.000 bekertjes per jaar!

Hergebruik
Onze kapotte pallets gooien we niet zomaar weg. Die recyclen we tot mooie bijenkorven voor ons groeiende leger honey makers. Meer over ons Pollenation initiatief lees je hier.

Onze voedsel- en verpakkingsresten verbranden we om er energie van te maken. Hierdoor krijgen we net iets minder dan 20% van de stroom terug die we nodig hebben om onze repen en ontbijtgranen te maken. We streven naar 100% in het jaar 2020!

Volg ons op social media om op de hoogte te blijven van onze ontwikkelingen!