Over ons

Lemar is een handelsbedrijf, dat betekent dat wij producten inkopen en verkopen. Maar Lemar biedt zoveel meer en daarom noemen wij onszelf partner in retail. Dé intermediar tussen fabrikant en wederverkoper, waarbij wij zowel sparringpartner zijn voor de fabrikant als de retailer.

Voor de (buitenlandse) fabrikant betekent dit, dat wij intensief samenwerken om hun merk(en) in Nederland en mogelijk ook in de Benelux te introduceren en succesvol te maken. In nauw overleg worden producten, op basis van een gezamenlijk bepaalde strategie en budget, in de juiste distributie kanalen aangeboden en met regelmatige sales- en marketingactiviteiten ondersteund. Daarnaast hebben wij een adviserende rol als het gaat om het signaleren van trends en hoe deze om te zetten in New Product Development.  Een goede samenwerking tussen alle partijen, is dan ook heel belangrijk, want zowel de fabrikant als Lemar maar ook de retailer investeren mensenkracht en budget in het merk. Lemar is daarbij het eerste aanspreekpunt in Nederland of de Benelux. Van Out Of Stock problemen, consumentenklachten en sponsorverzoeken tot accountaanvragen, marketing campagnes en Free Publicity. Voor de retailer gaan wij pro actief op zoek naar producten van toegevoegde waarde, denken wij mee over visies, strategieën en service op automatisering en logistiek.

Lemar bestaat uit een gemotiveerd team van mensen en gezamenlijk kunnen wij snel inspelen op alle ontwikkelingen in deze dynamische tak van handel. Daarnaast werken wij nauw samen met specialisten in hun vakgebied. Warehousing en fysieke distributie doen wij bijvoorbeeld in samenwerking met Bakker Logistiek uit Zeewolde die dagelijks de Benelux bedient. Ook voor onze marketing en PR campagnes geldt dat we ons verzekeren van de kennis en kunde van experts.

In de loop der jaren hebben wij een breed en gevarieerd assortiment opgebouwd bestaande uit producten met allen hun eigen toegevoegde waarde. In bijna alle segmenten van de levensmiddelenhandel vind je producten die door ons op de Nederlandse markt zijn geïntroduceerd. Wij zijn o.a. actief in de branches: Food (supermarkten), Petrol (benzinestations), Convenience (Drogisterij & Lectuur), Groothandel, Cash&Carry, On the Move/(Air)Catering, Warenhuis- & Speciaalzaken, Horeca (incl. Leisure & Vending) en Online. Bekijk op de merken pagina het huidige assortiment van Lemar B.V.

Heeft u vragen of interesse in ons partnerschap, neem dan contact op via het contactformulier.

Lees hier alles over het nieuwe Lemar!

Ons team

Leonard Bult

Mijn naam is Leonard Bult, de "Le" in Lemar. Mijn hele werkzame leven ben ik al actief in de levensmiddelenhandel en sinds 2001 de trotse oprichter en eigenaar van dit mooie bedrijf.

Het is iedere dag een groot plezier om leiding te geven aan een gevarieerd en gemotiveerd team van mensen.

Het is onze gezamenlijke missie om het Nederlandse Foodlandschap te voorzien van producten die onderscheidend zijn en er toe doen.

  Marjolein Bult

  Ik ben Marjolein Bult, de "Mar" in Lemar. Sinds de oprichting ben ik betrokken geweest bij ongeveer alle disciplines binnen het bedrijf.

  Momenteel ben ik verantwoordelijk voor customer service, oftewel het aanspreekpunt voor consumenten en daarnaast assisteer ik regelmatig op de afdeling administratie.

   André Hendriks

   Passie voor merken, mensen en innovatie. Als merkenman kan ik mijn passie meer dan kwijt bij Lemar. Ik help Lemar dan ook met het ontwikkelen van nieuwe merken in veelal nieuwe categorieën en kanalen. Ontzettend leuk om vanuit de categorie, consument en klant te kijken welke problemen opgelost kunnen worden en zo de categorie als totaal te laten groeien.

   Lemar heeft laten zien dat mooie merken met een sterk verhaal een grote groep consumenten aanspreken. “Be unique”, maar wel met een authentiek verhaal. Eat Natural is hier natuurlijk een fantastisch voorbeeld van. Ik ben zelf ontzettend bezig met trends in voeding en hoe Lemar daar op in kan spelen als exclusieve distributeur van sterke merken die er toe doen.

   Ik hoop dat een ieder de sterke merken en lekkere en verantwoorde producten van Lemar tegen komt, ervan geniet en het verhaal er achter ervaart. Welkom tot Lemar!

    Ronald Eek

    Hoi, mijn naam is Ronald (Ron) en alweer 16 jaar werkzaam binnen Lemar. Mijn uitdagingen liggen nog steeds binnen het accountmanagement maar sinds ruim een jaar ook voor een groot deel op het logistieke proces tussen fabrikant en Lemar.

    Het is een uitdaging om de logistieke stromen goed aan te laten sluiten bij die van onze logistiek dienstverlener Bakker logistiek Zeewolde. Binnen het accountmanagement heb ik een aantal verschillende accounts in mijn portfolio welke variëren van Food, Out Of Home en warenhuis tot flight catering, een mooie mix van verantwoordelijkheden waar verschillende aspecten en eisen worden gesteld en dit maakt de werkdag/week heel divers.

    Werken met het Lemar team geeft mij dagelijks werkplezier, uitdaging en elke dag leer je weer en daarmee zijn wij de afgelopen jaren flink gegroeid en zijn er constant nieuwe doelstellingen uit te zetten en te behalen.

     Rogier Schat

     Wat is er mooier dan de Nederlandse consument kennis te laten maken met het assortiment van Lemar. Mijn doelstelling is om ons lekkere en/of verantwoorde assortiment voor iedere consument in Nederland verkrijgbaar te maken.
     Binnen Lemar ben ik al enige jaren verantwoordelijk voor een groot aantal accounts binnen de divesre Foodkanalen (Supermarkt, Petrol, Warenhuizen en Groothandels) in de rol van key account manager.
     Wij werken met korte lijnen waardoor we snel kunnen schakelen en onze klanten een optimale service kunnen bieden. Tevreden klanten en een tevreden eindconsument is dan ook mijn persoonlijke einddoel.
     De Retail branche is een uitdagende sector waar ik met veel plezier in werk en wat volledig in lijn ligt met mijn studie Small Business en Retail Management welke ik in 2003 heb afgerond.
     Ik hoop dat we u snel als klant mogen bedienen en kennis mogen laten maken met het mooie assortiment van Lemar.

      Marieke Bussink

      Passie voor het vak en het product portfolio, daar begint het mee!

      Tegenwoordig vliegen de termen als bio, vegan en glutenvrij je om de oren. Als merk moet je van goede huize komen om een plaatsje in het hoofd van de consument te krijgen. De consument is kritisch, wil goed en eerlijk geïnformeerd worden en steeds meer op zoek naar de oorsprong; het verhaal achter een product. Dat is wat het marketing vak zo boeiend maakt! En dat is waarom ik sinds juni 2019 ben begonnen als Marketing Manager bij Lemar.

      Een fantastische job, want ik mag me dagelijks bezig houden met de reis die jij en ik dagelijks maken, de ene dag door de supermarkt, de andere dag in een horecagelegenheid, sportclub, hotel of pretpark. Tijdens die reis worden we bewust of onbewust beïnvloedt. Juist die beïnvloeding is zowel interessant als gecompliceerd.

      Kortgezegd mag ik toffe marketingactiviteiten bedenken waardoor wij hopelijk zeer regelmatig, jouw reis een stukje mooier en natuurlijk lekkerder maken :-)

       Marielle Janse

       Ik ben Mariëlle en ik ben sinds augustus 2015 werkzaam voor Lemar B.V. In de functie van Brand Activation Manager ben ik verantwoordelijk voor het activeren van alle merken van Lemar B.V. naar consumenten. Ik houd me vooral bezig met het opstellen, uitvoeren en evalueren van consumenten marketingplannen. Hiervoor sta ik in nauw contact met de internationale merkeigenaren, interne en externe partijen en partners waar we mee samenwerken.

       Door de veelzijdigheid van ons merkenportfolio zijn de mogelijkheden en kansen per merk verschillend, of het nu om de introductie van een nieuw merk of product gaat of om het behouden van de bestaande merken & producten. Dit maakt mijn werk als Brand Activation Manager bij Lemar heel divers en uitdagend.

       Wil je me laten weten wat je van de merken vindt of heb je tips of suggesties dan kun je me dit laten weten via info@lemarbv.com.

        Denise Griep

        Wat leuk dat je de pagina ‘over ons’ bezoekt en even de tijd neemt om te lezen wie we zijn! Ik ben Denise en sinds oktober 2016 werkzaam bij Lemar B.V. Op dit moment ondersteun ik zowel de afdeling Marketing als de afdeling Administratie. GS1, Brandbank en de website van Lemar vallen oa onder mijn verantwoordelijkheden.

        Verder houd ik in mijn privétijd van bloggen en ben ik een echte ervaringsdeskundige op het gebied van glutenvrij eten en coeliakie. Omdat we veelal werken met glutenvrije producten is dit werk voor mij de perfecte combi. Heb je vragen over een van onze (glutenvrije) producten, schroom dan niet en stuur ons een berichtje via onze sociaal media kanalen.

         Saffira Holtman

         Hi! Mijn naam is Saffira en sinds augustus 2017 maak ik deel uit van het team van Lemar B.V. In de rol van Assistant Brand Manager ben ik verantwoordelijk voor het analyseren van nieuwe merken en het ontwikkelen van online - en offline trade communicatie voor alle merken in ons portfolio. Daarnaast ondersteun ik de Brand Managers daar waar nodig met de opstartfase van nieuwe merken, zoals formulieren, visuals en verpakkingen. Door mijn passie voor lekker eten vind ik het een feestje om elke dag met goede en mooie producten te werken die de wereld een stukje beter maken!

          Bert Gadellaa

          Mijn naam is Bert Gadellaa. Sinds een aantal jaren werk ik op interim basis voor Lemar vanuit het organisatieadviesbureau IJsselvliet, waarvan ik een van de partners ben. Binnen Lemar ben ik verantwoordelijk voor de financiële huishouding en daarnaast fungeer ik als adviseur en klankbord voor het hele team.

           Jos van der Schuit

           Hi! Ik ben Jos van der Schuit. Sinds 1 september 2017 werkzaam als controller voor Lemar. Hierbij verantwoordelijk voor maandafsluiting, rapportages, budgetbewaking en EDI. Daarnaast voorzie ik sales van de juiste cijfers. Ik vind het erg leuk om in processen te duiken en mogelijk een verbeterproject op te pakken.

            Tilly de Leede

            Ik ben Tilly. Al sinds de oprichting van Lemar ben ik verantwoordelijk voor de administratie van het bedrijf.
            Daarnaast ben ik het 1e aanspreekpunt voor onze klanten, leveranciers en contactpersoon tussen onze logistieke partner en afnemers.

             Dijksman Communicatie

             Dijksman Communicatie (DC) werd in 2008 opgericht door Karin Dijksman. DC is een communicatiebureau gespecialiseerd in PR voor merken met stijl. We pakken niet zomaar alles aan, maar kiezen bewust voor merken die bij ons passen. Merken waar we al van houden of waar we op slag verliefd op worden. Want pas als we van een merk houden, kunnen we iedereen vol passie over onze liefde vertellen. Al ruim 10 jaar werken we samen met Lemar B.V. omdat wij geloven in het portfolio met de prachtige merken. Naast PR ondersteunen wij Lemar met Influencer marketing activiteiten. www.dijksmancommunicatie.nl

              Laatste Nieuws

              Ontmoet Lemar op de Horecava

              10 januari 2020

              Op de Horecava van 13 januari t/m 16 januari presenteren wij gerechten gemaakt met Jackfruit, LikeMeat en Ana Luz. Deze producten hebben 1 ding gemeen: de fantastische smaak! Bij Lemar […]

              Lees meer...