Over ons

Lemar is een handelsbedrijf, dat betekent dat wij producten inkopen en verkopen. Maar Lemar biedt zoveel meer en daarom noemen wij onszelf partner in retail. Dé intermediar tussen fabrikant en wederverkoper, waarbij wij zowel sparringpartner zijn voor de fabrikant als de retailer.

Voor de (buitenlandse) fabrikant betekent dit, dat wij intensief samenwerken om hun merk(en) in Nederland en mogelijk ook in de Benelux te introduceren en succesvol te maken. In nauw overleg worden producten, op basis van een gezamenlijk bepaalde strategie en budget, in de juiste distributie kanalen aangeboden en met regelmatige sales- en marketingactiviteiten ondersteund. Daarnaast hebben wij een adviserende rol als het gaat om het signaleren van trends en hoe deze om te zetten in New Product Development.  Een goede samenwerking tussen alle partijen, is dan ook heel belangrijk, want zowel de fabrikant als Lemar maar ook de retailer investeren mensenkracht en budget in het merk. Lemar is daarbij het eerste aanspreekpunt in Nederland of de Benelux. Van Out Of Stock problemen, consumentenklachten en sponsorverzoeken tot accountaanvragen, marketing campagnes en Free Publicity. Voor de retailer gaan wij pro actief op zoek naar producten van toegevoegde waarde, denken wij mee over visies, strategieën en service op automatisering en logistiek.

Lemar bestaat uit een gemotiveerd team van mensen en gezamenlijk kunnen wij snel inspelen op alle ontwikkelingen in deze dynamische tak van handel. Daarnaast werken wij nauw samen met specialisten in hun vakgebied. Warehousing en fysieke distributie doen wij bijvoorbeeld in samenwerking met Bakker Logistiek uit Zeewolde die dagelijks de Benelux bedient. Ook voor onze marketing en PR campagnes geldt dat we ons verzekeren van de kennis en kunde van experts.

In de loop der jaren hebben wij een breed en gevarieerd assortiment opgebouwd bestaande uit producten met allen hun eigen toegevoegde waarde. In bijna alle segmenten van de levensmiddelenhandel vind je producten die door ons op de Nederlandse markt zijn geïntroduceerd. Wij zijn o.a. actief in de branches: Food (supermarkten), Petrol (benzinestations), Convenience (Drogisterij & Lectuur), Groothandel, Cash&Carry, On the Move/(Air)Catering, Warenhuis- & Speciaalzaken, Horeca (incl. Leisure & Vending) en Online. Bekijk op de merken pagina het huidige assortiment van Lemar B.V.

Heeft u vragen of interesse in ons partnerschap, neem dan contact op via het contactformulier.

Beste introductie Out of Home Shops 2019: Eat Natural protein packed Salted Caramel!

Ons team

Leonard Bult

Mijn naam is Leonard Bult. De “Le” van Lemar en sinds 2001 de trotse oprichter en eigenaar van dit mooie bedrijf.

Mijn hele werkzame leven ben ik al actief in de levensmiddelenbranche.

In mijn huidige rol als een soort van Supervisor, houd ik me vooral bezig met het ontdekken van nieuwe concepten en merken teneinde het Nederlandse Foodlandschap te voorzien van producten die onderscheidend zijn en er toe doen.

Daarnaast fungeer ik als klankbord voor het Lemar team.

  Marjolein Bult

  Ik ben Marjolein Bult, de "Mar" in Lemar. Sinds de oprichting ben ik betrokken geweest bij ongeveer alle disciplines binnen het bedrijf.

  Momenteel ben ik verantwoordelijk voor customer service, oftewel het aanspreekpunt voor consumenten, ik beheer de webshop Food2Love.nl en daarnaast assisteer ik regelmatig op de afdeling administratie.

   André Hendriks

   Passie voor merken, mensen en innovatie. Ik heb als algemeen directeur en mede-eigenaar van Lemar het genoegen leiding te geven aan het dynamische team en mede richting te geven aan onze strategische koers.

   Ik kan als merkenman mijn passie meer dan kwijt bij Lemar en vind het ontzettend leuk om vanuit de categorie, consument en klant te kijken welke problemen opgelost kunnen worden en zo de categorie als totaal te laten groeien. Lemar heeft laten zien dat mooie merken met een sterk verhaal in combinatie met ijzersterke producten, een grote groep consumenten aanspreken. “Be unique”, maar wel met een authentiek verhaal en dat is iets wat al onze merken gemeen hebben. Wij als Lemar team doen er vervolgens alles aan om dat echte verhaal te vertellen aan onze klanten en consumenten in Retail en Out of Home. Eat Natural is hier natuurlijk een fantastisch voorbeeld van.

   Lemar is in essentie een exclusieve distributeur van sterke merken die er toe doen. Ik hoop dat een ieder onze merken en lekkere producten van Lemar een keer tegen komt, ervan geniet en het verhaal er achter ervaart. Welkom bij Lemar!

    Rogier Schat

    Ken je klant en de behoefte van de consument.

    Dit is wat we bij Lemar continue monitoren. Als Sales Manager ben ik verantwoordelijk om dit proces te bewaken en zorg dat we met ons sales team inspelen op de behoefte van de markt en de mooiste producten kunnen verkopen. Door onze specifieke kanaal strategie hebben we voor ieder kanaal een afgestemd assortiment. Dit heeft in de afgelopen jaren tot mooie groei geleid.

    We zijn dan ook erg trots op de prijzen die we als Lemar zowel in Retail als OOH hebben gewonnen. Onze kracht is dat wij het verhaal vertellen over en achter onze producten en relatief weinig promoties doen. Hierbij is een goede samenwerking tussen Sales, Marketing en onze retail partners cruciaal.

     Niels Gadellaa

     Weet wat je klant wilt, en wat je voor ze kan betekenen. Dit is wat een goede accountmanager in mijn ogen is.

     Mijn naam is Niels, werkzaam bij Lemar vanaf september 2023. Als accountmanager ligt mijn focus op ons eigen merk Rootzz of Nature. Het bijhouden en opvolgen van leads is mijn verantwoordelijkheid, net als het benaderen van eindklanten.

     Samen met deze eindklanten zoek ik hoe Jackfruit een plekje op hun kaart kan krijgen. Om dit allemaal goed te laten verlopen is een korte lijn tussen Sales en Marketing erg belangrijk. Met dit in het achterhoofd is Lemar perfect. Met een klein en hecht team kunnen we ontzettend ver komen, en uiteindelijk heel Nederland laten genieten van Rootzz of Nature!

      Ronald Eek

      Mijn naam is Ronald Eek en na 10 jaar een supermarkt gerund te hebben in ’99 bij Lemar gestart als accountmanager. Na een enorme groei ben ik medio 2017 gestopt als Key-Accountmanager en heb ik de uitdaging in een nieuwe functie als Supply Chain manager binnen Lemar opgepakt.

      Hiermee verantwoordelijk geworden voor de coördinatie van logistieke stromen vanaf onze buitenlandse leveranciers naar onze logistieke partner/warehouse Bakker logistiek Zeewolde.

      Daarnaast wordt de leveringsperformance naar onze afnemers steeds belangrijker, het is dan ook mijn verantwoording om te zorgen dat deze binnen de gestelde eisen gehaald wordt.

      Werken met het Lemar team is prettig en dynamisch, waarbij nieuwe uitdagingen aangepakt worden en elke dag weer leerzaam is. Met een mooi en onderscheidend product portfolio zijn wij de afgelopen jaren flink gegroeid en zijn er constant nieuwe doelstellingen uit te zetten en te behalen. Ons Lemar team werkt er dagelijks aan om die (h)eerlijke producten voor u beschikbaar te hebben.

       Jurre Pommer

       Mijn naam is Jurre en ik ben vanaf september 2023 werkzaam bij Lemar. Ik ben verantwoordelijk voor de demand & supply planning van ons merk Rootzz of Nature. Dit betekent dat ik mij o.a. richt op een goede leverperformance, gezonde vooorraadposities, het logistieke proces en het productieplan van Rootzz. Omdat dit product uit Sri Lanka moet komen is het van essentieel belang om veel te blijven communiceren met onze fabrikant in Sri Lanka en het logistieke proces tot in detail te blijven volgen. Werken bij Lemar betekent werken in een klein en gezellig team, waarbij ieder individu het verschil kan maken.

        Jur van de Vlasakker

        The best ad is a good product and story. De consument heeft in het huidige foodlandschap meer keuzes dan ooit. Een luxe voor de consument (zou je zeggen). Maar hoe zorg je er als merk voor dat de consument kiest voor jouw product? Het antwoord: een eerlijk, oprecht en sterk verhaal met een mooi product, simple… isn’t it? Vanaf april 2020 mag ik, als Jr. Brand manager, het mooie verhaal van Eat Natural vertellen. Mijn doel is om iedereen mee te nemen (van A tot Z) in alles wat en waar Eat Natural voor staat. Ik kijk er naar uit om dit samen met jou te doen!

         Denise Griep

         Wat leuk dat je de pagina ‘over ons’ bezoekt en even de tijd neemt om te lezen wie we zijn! Ik ben Denise en sinds oktober 2016 werkzaam bij Lemar B.V. Op dit moment ondersteun ik zowel de afdeling Marketing als ook de afdeling Sales. De Data Kwaliteit van onze producten valt onder mijn hoofdverantwoordelijkheid. Verder houd ik mij bezig met het organiseren van beurzen, zorg ik voor customer support offline als ook online & ben ik de duizendpoot binnen Lemar.

         In mijn privétijd vermaakt ik mij regelmatig met bloggen en ben ik een echte ervaringsdeskundige op het gebied van glutenvrij eten. Omdat we veelal werken met glutenvrije producten is dit werk voor mij de perfecte combi. Heb je vragen over een van onze producten, schroom dan niet en stuur mij een berichtje via onze sociaal media kanalen.

          Marleen van ’t Riet

          Doordat ik ben opgegroeid in het buitenland en in zeven verschillende landen heb gewoond ben ik altijd op zoek naar uitdagende projecten. Na het afronden van mijn Marketing Master en stages bij grote multinationals, waaronder ervaring in de FMCG, ben ik nu klaar voor de start van mijn professionele marketing carrière. Bij Lemar bv. krijg ik de kans om van A tot Z betrokken te zijn bij het marketingproces en word ik gestimuleerd om ‘out of the box’ te denken en met het team impactvolle marketing campagnes te bedenken en uit te voeren. De diversiteit en relevantie van de merken die Lemar in haar brand portfolio heeft; bieden enorme kansen en het is aan ons om dit succesvol te vertalen naar de Nederlandse markt. Ik kan niet wachten om de Nederlandse markt te tackelen met ons explosieve merk Grenade!

           

           John de Jong

           Mijn naam is John de Jong en ben sinds 1 september 2022 werkzaam als Allround Administrateur bij Lemar B.V. Na een aantal jaar gewerkt te hebben bij middelgrote bedrijven leek het me erg leuk om bij een klein bedrijf te gaan werken. Ik ben o.a. verantwoordelijk voor de crediteurenadministratie, bankadministratie, orderadministratie, maar ik neem ook pakketjes aan en neem de telefoon op. Dus lekker divers werk wat ik superleuk vind. In mijn vrije tijd doe ik aan badmintonnen, wandelen en ik fiets graag. Ik kom nu bijna dagelijks met de fiets naar kantoor. Op de zaterdagen ben ik op het voetbalveld te vinden om de verrichtingen van mijn 2 zoons te bekijken.

            Laatste Nieuws

            Goed bezig: STOPMIJNAFVAL

            4 oktober 2022

            STOPMIJNAFVAL wil de overgang naar een wereld met steeds minder afval versnellen. Vanaf de oprichting in 2016 helpen ze kinderdagverblijven, scholen en kantoren om zo duurzaam mogelijk met afval om […]

            Lees meer...

            Contactgegevens