Over ons

Lemar is een handelsbedrijf, dat betekent dat wij producten inkopen en verkopen. Maar Lemar biedt zoveel meer en daarom noemen wij onszelf partner in retail. Dé intermediar tussen fabrikant en wederverkoper, waarbij wij zowel sparringpartner zijn voor de fabrikant als de retailer.

Voor de (buitenlandse) fabrikant betekent dit, dat wij intensief samenwerken om hun merk(en) in Nederland en mogelijk ook in de Benelux te introduceren en succesvol te maken. In nauw overleg worden producten, op basis van een gezamenlijk bepaalde strategie en budget, in de juiste distributie kanalen aangeboden en met regelmatige sales- en marketingactiviteiten ondersteund. Daarnaast hebben wij een adviserende rol als het gaat om het signaleren van trends en hoe deze om te zetten in New Product Development.  Een goede samenwerking tussen alle partijen, is dan ook heel belangrijk, want zowel de fabrikant als Lemar maar ook de retailer investeren mensenkracht en budget in het merk. Lemar is daarbij het eerste aanspreekpunt in Nederland of de Benelux. Van Out Of Stock problemen, consumentenklachten en sponsorverzoeken tot accountaanvragen, marketing campagnes en Free Publicity. Voor de retailer gaan wij pro actief op zoek naar producten van toegevoegde waarde, denken wij mee over visies, strategieën en service op automatisering en logistiek.

Lemar bestaat uit een gemotiveerd team van mensen en gezamenlijk kunnen wij snel inspelen op alle ontwikkelingen in deze dynamische tak van handel. Daarnaast werken wij nauw samen met specialisten in hun vakgebied. Warehousing en fysieke distributie doen wij bijvoorbeeld in samenwerking met Bakker Logistiek uit Zeewolde die dagelijks de Benelux bedient. Ook voor onze marketing en PR campagnes geldt dat we ons verzekeren van de kennis en kunde van experts.

In de loop der jaren hebben wij een breed en gevarieerd assortiment opgebouwd bestaande uit producten met allen hun eigen toegevoegde waarde. In bijna alle segmenten van de levensmiddelenhandel vind je producten die door ons op de Nederlandse markt zijn geïntroduceerd. Wij zijn o.a. actief in de branches: Food (supermarkten), Petrol (benzinestations), Convenience (Drogisterij & Lectuur), Groothandel, Cash&Carry, On the Move/(Air)Catering, Warenhuis- & Speciaalzaken, Horeca (incl. Leisure & Vending) en Online. Bekijk op de merken pagina het huidige assortiment van Lemar B.V.

Heeft u vragen of interesse in ons partnerschap, neem dan contact op via het contactformulier.

Beste introductie Out of Home Shops 2019: Eat Natural protein packed Salted Caramel!

Ons team

Leonard Bult

Mijn naam is Leonard Bult. De “Le” van Lemar en sinds 2001 de trotse oprichter en eigenaar van dit mooie bedrijf.

Mijn hele werkzame leven ben ik al actief in de levensmiddelenbranche.

In mijn huidige rol als een soort van Supervisor, houd ik me vooral bezig met het ontdekken van nieuwe concepten en merken teneinde het Nederlandse Foodlandschap te voorzien van producten die onderscheidend zijn en er toe doen.

Daarnaast fungeer ik als klankbord voor het Lemar team.

  Marjolein Bult

  Ik ben Marjolein Bult, de "Mar" in Lemar. Sinds de oprichting ben ik betrokken geweest bij ongeveer alle disciplines binnen het bedrijf.

  Momenteel ben ik verantwoordelijk voor customer service, oftewel het aanspreekpunt voor consumenten, ik beheer de webshop Food2Love.nl en daarnaast assisteer ik regelmatig op de afdeling administratie.

   André Hendriks

   Passie voor merken, mensen en innovatie. Ik heb als algemeen directeur en mede-eigenaar van Lemar het genoegen leiding te geven aan het dynamische team en mede richting te geven aan onze strategische koers.

   Ik kan als merkenman mijn passie meer dan kwijt bij Lemar en vind het ontzettend leuk om vanuit de categorie, consument en klant te kijken welke problemen opgelost kunnen worden en zo de categorie als totaal te laten groeien. Lemar heeft laten zien dat mooie merken met een sterk verhaal in combinatie met ijzersterke producten, een grote groep consumenten aanspreken. “Be unique”, maar wel met een authentiek verhaal en dat is iets wat al onze merken gemeen hebben. Wij als Lemar team doen er vervolgens alles aan om dat echte verhaal te vertellen aan onze klanten en consumenten in Retail en Out of Home. Eat Natural is hier natuurlijk een fantastisch voorbeeld van.

   Lemar is in essentie een exclusieve distributeur van sterke merken die er toe doen. Ik hoop dat een ieder onze merken en lekkere producten van Lemar een keer tegen komt, ervan geniet en het verhaal er achter ervaart. Welkom bij Lemar!

    Ronald Eek

    Mijn naam is Ronald Eek en na 10 jaar een supermarkt gerund te hebben in ’99 bij Lemar gestart als accountmanager. Na een enorme groei ben ik medio 2017 gestopt als Key-Accountmanager en heb ik de uitdaging in een nieuwe functie als Supply Chain manager binnen Lemar opgepakt.

    Hiermee verantwoordelijk geworden voor de coördinatie van logistieke stromen vanaf onze buitenlandse leveranciers naar onze logistieke partner/warehouse Bakker logistiek Zeewolde.

    Daarnaast wordt de leveringsperformance naar onze afnemers steeds belangrijker, het is dan ook mijn verantwoording om te zorgen dat deze binnen de gestelde eisen gehaald wordt.

    Werken met het Lemar team is prettig en dynamisch, waarbij nieuwe uitdagingen aangepakt worden en elke dag weer leerzaam is. Met een mooi en onderscheidend product portfolio zijn wij de afgelopen jaren flink gegroeid en zijn er constant nieuwe doelstellingen uit te zetten en te behalen. Ons Lemar team werkt er dagelijks aan om die (h)eerlijke producten voor u beschikbaar te hebben.

     Rogier Schat

     Ken je klant en de behoefte van de consument.

     Dit is wat we bij Lemar continue monitoren. Als Sales Manager ben ik verantwoordelijk om dit proces te bewaken en zorg dat we met ons sales team inspelen op de behoefte van de markt en de mooiste producten kunnen verkopen. Door onze specifieke kanaal strategie hebben we voor ieder kanaal een afgestemd assortiment. Dit heeft in de afgelopen jaren tot mooie groei geleid.

     We zijn dan ook erg trots op de prijzen die we als Lemar zowel in Retail als OOH hebben gewonnen. Onze kracht is dat wij het verhaal vertellen over en achter onze producten en relatief weinig promoties doen. Hierbij is een goede samenwerking tussen Sales, Marketing en onze retail partners cruciaal.

      Daniel Busscher

      Na het afronden van de Hotelschool in Maastricht ben ik altijd werkzaam geweest in de horeca of ik was op een of andere manier verbonden met deze sector. De laatste jaren ben ik werkzaam geweest bij De Kweker horecagroothandel in Amsterdam. Ik heb hier de kans gekregen om met veel verschillende ondernemers kennis te maken, geen dag was het zelfde.
      De laatste jaren merkte ik dat men begon in te zien dat dingen anders moeten. Men is zich er van bewust dat we het verschil kunnen maken met wat we dagelijks eten..meer plantaardig en minder vlees. Het stoffige imago van de vegetariër of veganist is inmiddels verleden tijd.
      Bij Lemar heb ik de mogelijkheid om een bijdrage te leveren in deze ontwikkeling en kan ik de Horeca kennis laten maken met de veelzijdigheid van jackfruit. Ik kom graag langs om u meer over dit product te vertellen. Tot dan!

       Ralf Lamme

       Mijn naam is Ralf Lamme en sinds  januari 2020 bij Lemar in dienst getreden als National Accountmanager Out Of Home. In deze rol ben ik verantwoordelijk voor onze leveranciers en de Out Of Home bewerking van de merken Eat Natural en Grenade.

       Naast mijn passie voor sport vind ik het onwijs leuk om samen met onze partners merken te bouwen en in de markt te zetten. Ik kan daarom al mijn energie kwijt in onze merken waarmee we de steeds bewuster wordende Nederlandse consument blij mogen maken. Na het afronden van mijn studie aan de Johan Cruijff University heb ik ruim 10 jaar bij Coca-Cola in verschillende rollen gewerkt. Hier heb ik vanuit eerste hand mogen ervaren hoe je merken bouwt en constant moet blijven innoveren om relevant te blijven binnen de FMCG-branche.

       Binnen Lemar probeer ik elke dag met veel enthousiasme deze opgedane kennis in praktijk te brengen om relevantie bij onze partners en consumenten te creëren en behouden.

        Marieke Bussink

        Passie voor het vak en het product portfolio, daar begint het mee!

        Tegenwoordig vliegen de termen als bio, vegan en glutenvrij je om de oren. Als merk moet je van goede huize komen om een plaatsje in het hoofd van de consument te krijgen. De consument is kritisch, wil goed en eerlijk geïnformeerd worden en steeds meer op zoek naar de oorsprong; het verhaal achter een product. Dat is wat het marketing vak zo boeiend maakt! En dat is waarom ik sinds juni 2019 ben begonnen als Marketing Manager bij Lemar.

        Een fantastische job, want ik mag me dagelijks bezig houden met de reis die jij en ik dagelijks maken, de ene dag door de supermarkt, de andere dag in een horecagelegenheid, sportclub, hotel of pretpark. Tijdens die reis worden we bewust of onbewust beïnvloedt. Juist die beïnvloeding is zowel interessant als gecompliceerd.

        Kortgezegd mag ik toffe marketingactiviteiten bedenken waardoor wij hopelijk zeer regelmatig, jouw reis een stukje mooier en natuurlijk lekkerder maken :-)

         Denise Griep

         Wat leuk dat je de pagina ‘over ons’ bezoekt en even de tijd neemt om te lezen wie we zijn! Ik ben Denise en sinds oktober 2016 werkzaam bij Lemar B.V. Op dit moment ondersteun ik zowel de afdeling Marketing als ook de afdeling Sales. De Data Kwaliteit van onze producten valt onder mijn hoofdverantwoordelijkheid. Verder houd ik mij bezig met het organiseren van beurzen, zorg ik voor customer support offline als ook online & ben ik de duizendpoot binnen Lemar.

         In mijn privétijd vermaakt ik mij regelmatig met bloggen en ben ik een echte ervaringsdeskundige op het gebied van glutenvrij eten. Omdat we veelal werken met glutenvrije producten is dit werk voor mij de perfecte combi. Heb je vragen over een van onze producten, schroom dan niet en stuur mij een berichtje via onze sociaal media kanalen.

          Saffira Holtman

          Hi! Mijn naam is Saffira en sinds augustus 2017 maak ik deel uit van het team van Lemar B.V. In de rol van Assistant Brand Manager ben ik verantwoordelijk voor het analyseren van nieuwe merken en het ontwikkelen van online - en offline trade communicatie voor alle merken in ons portfolio. Daarnaast ondersteun ik de Brand Managers daar waar nodig met de opstartfase van nieuwe merken, zoals formulieren, visuals en verpakkingen. Door mijn passie voor lekker eten vind ik het een feestje om elke dag met goede en mooie producten te werken die de wereld een stukje beter maken!

           Dennis Epema

           Aangenaam! Ik ben Dennis, de enige Fries in het leuke team van Lemar waar ik verantwoordelijk ben voor de influencer strategie. Mijn meest geopende apps zijn Instagram, YouTube en ondertussen behoort TikTik ook in de top 3. Want; Marketing is a commitment, not a campaign. Een waardevol statement waar ik als marketeer heilig in geloof. Dit vertalen wij bij Lemar door altijd up-to-date te zijn over de laatste marketing innovaties, platforms en media kanalen. Als Influencer Manager probeer ik merken te laten leven en om dit op een natuurlijke en betrouwbare manier te boosten. Hierin matchen we influencers met zijn/haar favoriete producten met als doel het vertellen van persoonlijke, eerlijke en authentieke content, want laten we eerlijk zijn; content is vandaag de dag echt key!

            Jur van de Vlasakker

            The best ad is a good product and story. De consument heeft in het huidige foodlandschap meer keuzes dan ooit. Een luxe voor de consument (zou je zeggen). Maar hoe zorg je er als merk voor dat de consument kiest voor jouw product? Het antwoord: een eerlijk, oprecht en sterk verhaal met een mooi product, simple… isn’t it? Vanaf april 2020 mag ik, als Jr. Brand manager, het mooie verhaal van Eat Natural vertellen. Mijn doel is om iedereen mee te nemen (van A tot Z) in alles wat en waar Eat Natural voor staat. Ik kijk er naar uit om dit samen met jou te doen!

             Jaap van Kranenburg

             De organisatie verder helpen ontwikkelen door processen goed en efficiënt in te richten. En data te vertalen naar informatie waarop gestuurd kan worden, dat is waar ik energie van krijg. En dat is precies wat ik bij Lemar mag doen. Binnen dit mooie bedrijf houd ik me bezig met de financiën, ICT en Supply Chain. Een breed taken pakket dus.

              Laatste Nieuws